Ευαγγελόπουλος Παναγιώτης

Επίκουρος Καθηγητής

Ο Παναγιώτης Νικολάου Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.
Έλαβε το πτυχίο του με άριστα από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Αθηνών το 1986.
Έλαβε το Master of Arts από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) το 1988 με ειδίκευση στην Θεωρία Οικονομικής Πολιτικής.
Η διπλωματική του εργασία στο Master εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γεωργίου Μπήτρου με θέμα « Οικονομικοί Κύκλοι. Μία Επανατοποθέτηση για την Εξήγηση των Διακυμάνσεων των Σύγχρονων Οικονομιών».
Είναι Αριστούχος Διδάκτωρ Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Διδακτορική του Διατριβή εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη του καθηγητή και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Πέτρου Γέμτου με θέμα « Η Οικονομική Ανάλυση των Περιουσιακών Δικαιωμάτων και ο Μηχανισμός της Αγοράς ».
Στην διάρκεια των σπουδών του ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών ( ΙΚΥ ) της Ελλάδας και του Institute for Humane Studies ( IΗS ) του George Mason University της Virginia των ΗΠΑ.
Από το 1991 έως το 1994 συνεργάστηκε με τον καθηγητή και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Πέτρο Γέμτο, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην διδασκαλία και στην έρευνα, στην Μεθοδολογία των Οικονομικών, στην
Ιστορία της Οικονομικής Θεωρίας και στην Οικονομική Ανάλυση των Θεσμών.
Υπό την προτροπή και σύσταση του καθηγητή Γεωργίου Μπήτρου έγινε δεκτός από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του New York University δια την παρακολούθηση του Colloquium in Entrepreneurship υπό την διεύθυνση των καθηγητών Israel Kirzner
και Mario Rizzo την άνοιξη του 1992.
Το καλοκαίρι του 1992 συμμετείχε στο Center for Study of Public Choice του George Mason University της Virginia στο σεμινάριο των Δημόσιων Οικονομικών υπό την διεύθυνση και διδασκαλία του βραβευμένου με Νόμπελ Οικονομικών καθηγητή James
Buchanan και του καθηγητή Gordon Tullock.
Συνεργάστηκε με το Centre Jean Baptiste Say του Παρισιού στο project “ New Economic Institutions and Social Justice ” υπό την διεύθυνση του καθηγητή Bertrand Lemennicier του Πανεπιστημίου του Παρισιού (Dauphine) και της Σορβόννης.
Συνεργάστηκε με το Pacific Research Institute του Σαν Φραντσίσκο στην εφαρμογή της πολιτικής των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στην διαχείριση των κοινόχρηστων πόρων και στην αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος.
Έχει συνεργαστεί με τον Tom Palmer διευθυντή του Cato University και Senior Fellow του Cato Institute της Ουάσιγκτον στην εφαρμογή και ανάπτυξη της θεωρίας της Δημόσιας Επιλογής και της Οικονομικής Ανάλυσης των Περιουσιακών Δικαιωμάτων.
Έχει διατελέσει διεθνής επιστημονικός συνεργάτης του Heritage Foundation της Ουάσινγκτον.
Έχει διατελέσει τακτικός επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επιμορφώσεως (ΚΠΕΕ)
Έχει διατελέσει μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Κέντρου Νέας Πολιτικής (ΚΕΝΕΠ)
Είναι ιδρυτικό μέλος και έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Η Άμυνα του Πολίτη.
Είναι ιδρυτικό μέλος και έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της επιστημονικής εταιρείας Λέσχη Adam Smith Αθηνών.
Είναι μέλος του Technical Program Committee of Qualitative and Quantitative Economics με έδρα την Σιγκαπούρη.
Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης στην επιμόρφωση και στην δια βίου εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα Δημόσιας Πολιτικής, Δημοσιονομικής Πολιτικής και Δημόσιου Λογιστικού.

Ακολουθήστε μας στα Social Media :
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
LinkedIn
Staff Information
Campus Address
Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Θέση Σέχι, Πρώην 4ο Πεδίο Βολής Τρίπολη, ΤΚ 22131, Αρκαδία
Stay in Touch

Courses Taught