Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Χαιρετισμός Διευθυντή

Σας καλωσορίζω στον 3ο κύκλο του νέου Μεταπτυχιακού μας Προγράμματος.

Επιλέγοντας να μελετήσετε και να ερευνήσετε τα αντικείμενα της Οικονομίας, Άμυνας και Ασφάλειας σε μεταπτυχιακό επίπεδο, δείχνετε την πρόθεση σας να ασχοληθείτε με τα θέματα που διαμορφώνουν την καθημερινότητα μας, με τα αντικείμενα που αφορούν ολόκληρο τον κόσμο και επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας.

Η δομή του προγράμματος και το περιεχόμενο των μαθημάτων διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα καλύτερα διεθνή πρότυπα. Δίνουν μεγάλη έμφαση στη λογική θεμελίωση των εργαλείων και εννοιών, στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης και στο συνδυασμό θεωρίας και πράξης.

Στην υψηλή ποιότητα των μεταπτυχιακών σπουδών συμβάλλουν τα μέγιστα και οι καθηγητές του Προγράμματος. Οι έμπειροι διδάσκοντες θα σας διδάξουν τις σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία και θα σας συστήσουν την καταλληλότερη βιβλιογραφία, ώστε να αναπτύξετε τις ικανότητες εκείνες που θα σας επιτρέπουν να κατανοείτε και να εξηγείτε κριτικά και αναλυτικά τα φαινόμενα της Οικονομίας και Άμυνας. Δίδεται έμφαση από όλους εμάς, στην ποιότητα διδασκαλίας και στην αλληλεπίδραση. Και όλα αυτά, σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον το οποίο αναγνωρίζει, εκτιμά και προάγει την ακαδημαϊκή αριστεία.

Χρειάζεται, όμως, και η δική σας προσπάθεια και αφοσίωση ώστε να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη.

Το Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σας παρέχει ένα οργανωμένο περιβάλλον σπουδών προσανατολισμένο στην καινοτομία. Μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του, θα σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες να έρθετε σε επαφή με την πράξη και τη θεωρία των επιστημονικών φαινομένων που μελετάτε, εντός και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας. Εδώ και χρόνια, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες, υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και αξιωματούχοι Οργανισμών αλλά και στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων συμμετέχουν στις συζητήσεις, ημερίδες και συνέδρια που διοργανώνονται στο Τμήμα.

Μοναδικός μας στόχος, ώστε οι απόφοιτοι του Προγράμματός μας να διακρίνονται στην μετέπειτα πορεία τους, να καταστούν στελέχη με ευρεία εποπτεία του αντικειμένου τους. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα να αποτελέσει εφαλτήριο για επιτυχημένη και δημιουργική σταδιοδρομία φιλόδοξων κ ανθρώπων, συμβάλλοντας έτσι στην πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας μας.

Θα είστε η καλύτερη απόδειξη για την ποιότητα του προγράμματός μας και την επιτυχία στους στόχους που έχουμε θέσει.

Σας εύχομαι καλή μελέτη και μία εποικοδομητική ακαδημαϊκή χρονιά.

Καθηγητής Γεώργιος Φωτόπουλος – Διευθυντής ΠΜΣ – Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου